Woede over 'eerbetoon' aan Chriet Titulaer bij DWDD

© DWDD

De Wereld Draait Door staat erom bekend om respectvol om te gaan met de doden, maar maandagavond ging dat volgens velen toch mis. Er is op sociale media namelijk grote woede over de manier waarop Chriet Titulaer 'belachelijk werd gemaakt'.

Redactie

De sterrenkundige, wetenschapper en televisiepersoonlijkheid overleed afgelopen weekend. 

Lees ook: Sterrenkundige en tv-persoonlijkheid Chriet Titulaer overleden

Schaam je
Zijn dood werd in het programma van Matthijs van Nieuwkerk besproken, maar daar bij werd volgens veel kijkers bepaald niet de juiste toon gevonden. "Net doen alsof iemand een deel van je leven is geweest en hem dan zo neer zetten. Shame on you en je gasten!", schrijft iemand op Twitter. 

Ook 3FM-dj Domien Verschuuren kan zijn ergernis niet verbergen. "Dus Jelle Brandt Corstius heeft zichzelf uitgenodigd om Chriet Titulaer tien minuten belachelijk te maken. Inclusief goedkope imitatie. Chique!"

Lees ook: Familie 'trots' op overleden Chriet Titulaer

Accent
De schrijver krijgt er vanwege zijn pogingen tot een imitatie van Chriet ook van anderen van langs: "Nodig een wetenschapper uit als je #Chriet wil herdenken, niet een schrijver die hem belachelijk maakt", schrijft iemand. "Jelle Brandt Corstius mag de overleden Chriet bij #dwdd afzeiken op zijn Limburgs accent en stem. Die familie zal immers toch geen tv kijken." valt Willem Wouterse haar bij. 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee