Max Verstappen wacht grote uitdaging in Rusland

© ANP/Frits van Eldik

Max Verstappen weet wat hem zondag tijdens de Grand Prix van Rusland op het circuit van Sotsji te doen staat. "De meeste bochten liggen hier in een hoek van 90 graden. Dat maak je normaal gesproken nooit mee'', besefte de Formule 1-coureur van Red Bull.

ANP

"Daarnaast zijn er ook veel lange rechte stukken. Die combinatie maakt de uitdaging altijd groot, want je komt met hoge snelheid op een bocht af, die je met lage snelheid moet doorkomen. Het is dan een kwestie van een optimaal resultaat halen uit het remmen.''

MotorproblemenVerstappen eindigde eerder in Sotsji op de tiende plek. Hij reed toen in 2015 nog voor Toro Rosso. Vorig jaar viel hij met motorproblemen uit in de GP van Rusland. Kort daarna stapte de negentienjarige Limburger over naar Red Bull.

Fijn restaurant"Het circuit in Sotsji is nog steeds behoorlijk nieuw. Het ligt midden in het Olympisch Park. Dat geeft een speciale ambiance. In het centrum van de stad heb ik vorig jaar een heel fijn restaurant gevonden. Daar zal ik zeker weer naartoe gaan, maar de naam houd ik voorlopig nog maar even geheim.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee