Ook Stevens genoemd als mogelijke opvolger Danny Blind

© Peter Schols

Huub Stevens is na Henk ten Cate en Dick Advocaat nummer drie op lijstje van mogelijke bondscoaches.

Redactie

De Sittardenaar komt alleen in beeld als zowel Ten Cate als Advocaat afhaken als opvolger van Danny Blind, meldt het Algemeen Dagblad. In 2016 stopte Stevens nog bij Hoffenheim vanwege hartritmestoornissen.

Eerste keusDick Advocaat is de eerste keus van de KNVB. Technisch directeur Hans van Breukelen bracht het afgelopen weekeinde door in de Turkse metropool Istanboel en sprak uitvoerig met de 69-jarige Hagenaar.

Het tweedaagse onderhoud met Advocaat in het Wyndham Hotel in Turkije, waar Van Breukelen een kamer had geboekt, leverde nog geen akkoord op. Of dat er wel komt, lijkt vooral af te hangen van Advocaat. Van Breukelen gaat op zijn beurt zijn bevindingen na de twee praatsessies met de huidige trainer van Fenerbahçe terugkoppelen met de andere beleidsbepalers in Zeist. Zeer geïnteresseerdHet bezoek van de 60-jarige voormalige keeper van onder meer PSV en Oranje aan Turkije volgde direct na een bezoek van Van Breukelen aan Henk ten Cate in Abu Dhabi. De 62-jarige Amsterdammer, met zijn werkgever Al-Jazira op weg naar het landskampioenschap, heeft al aangegeven dat hij zeer geïnteresseerd is om de weggestuurde Danny Blind op te volgen.

Mochten Advocaat en Ten Cate het uiteindelijk niet worden, ook dan is het nog maar de vraag of Huub Stevens zelf oren naar het bondscoachschap heeft. De trainer liet vorig jaar na zijn hartritmestoornissen weten niet van plan te zijn om ooit nog trainer te worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee