Treinen op donderdag laten rijden wordt race tegen klok

Print
Treinen op donderdag laten rijden wordt race tegen klok

Afbeelding: ED/Bert Janssen

De bedoeling is dat er na het ongeluk van maandagochtend tussen een goederentrein en een graafmachine, donderdag weer treinen tussen Deurne en Horst kunnen rijden. Maar volgens Prorail wordt het laten slagen van die missie een race tegen de klok.

Nadat de goederentrein maandag was weggesleept, bleek "de schade aanzienlijk groter dan in eerste instantie gedacht", volgens Prorail. 

Race
Het is dan ook maar de vraag of er donderdagochtend weer treinen kunnen rijden. "Het blijft een race tegen de klok, waarbij er weinig ruimte is voor eventuele tegenvallers."

Lees ook: Hele dag geen treinen tussen Venlo en Eindhoven door aanrijding met graafmachine

De tegenvaller zit hem er vooral in dat er niet drie, maar liefst zes nieuwe stalen bovenleidingsportalen beschadigd zijn geraakt op de plek van het ongeluk in Deurne. Ook gaat hem om honderden meters bovenleiding die vervangen moeten worden. Daarnaast is het spoorgrind over ongeveer 150 meter vervuild met olie en diesel. 

Testen
Nadat al die werkzaamheden gedaan zijn, moet ook alles nog getest worden. Pas daarna kan het spoor weer vrij worden gegeven. 

De definitieve schade liet lang op zich wachten omdat er stukken bovenleiding op de goederentrein lagen. Die konden alleen met speciale apparatuur verwijderd worden en pas daarna kon men de trein wegslepen. 

Herstel
Op dit moment wordt het benodigde materaal ter plekke gebracht, en maandagnacht beginnen de herstelwerkzaamheden al. 

Lees ook: Spoor zwaar beschadigd: tot donderdagochtend geen treinen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →