Treinen op donderdag laten rijden wordt race tegen klok

© ED/Bert Janssen

De bedoeling is dat er na het ongeluk van maandagochtend tussen een goederentrein en een graafmachine, donderdag weer treinen tussen Deurne en Horst kunnen rijden. Maar volgens Prorail wordt het laten slagen van die missie een race tegen de klok.

Redactie

Nadat de goederentrein maandag was weggesleept, bleek "de schade aanzienlijk groter dan in eerste instantie gedacht", volgens Prorail.

RaceHet is dan ook maar de vraag of er donderdagochtend weer treinen kunnen rijden. "Het blijft een race tegen de klok, waarbij er weinig ruimte is voor eventuele tegenvallers."

Lees ook: Hele dag geen treinen tussen Venlo en Eindhoven door aanrijding met graafmachine

De tegenvaller zit hem er vooral in dat er niet drie, maar liefst zes nieuwe stalen bovenleidingsportalen beschadigd zijn geraakt op de plek van het ongeluk in Deurne. Ook gaat hem om honderden meters bovenleiding die vervangen moeten worden. Daarnaast is het spoorgrind over ongeveer 150 meter vervuild met olie en diesel.

TestenNadat al die werkzaamheden gedaan zijn, moet ook alles nog getest worden. Pas daarna kan het spoor weer vrij worden gegeven.

De definitieve schade liet lang op zich wachten omdat er stukken bovenleiding op de goederentrein lagen. Die konden alleen met speciale apparatuur verwijderd worden en pas daarna kon men de trein wegslepen.

HerstelOp dit moment wordt het benodigde materaal ter plekke gebracht, en maandagnacht beginnen de herstelwerkzaamheden al.

Lees ook: Spoor zwaar beschadigd: tot donderdagochtend geen treinen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee