Kleinste zeehondenpup ooit opgevangen in Pieterburen

Print
Kleinste zeehondenpup ooit opgevangen in Pieterburen

Afbeelding: Zeehondencentrum Pieterburen

De eerste huiler van het jaar is gered en opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen. De zeehond is te vroeg geboren en daardoor de kleinste pup die het centrum ooit heeft verzorgd.

Een groep opvarenden van een robbentochtenboot uit Vlieland zag het zeer kleine zeehondje op zee drijven. Ze brachten de pup naar Pieterburen. Daar werd het mannetje Gijsje genoemd.

De huiler weegt net 5 kilo. Normaal weegt een pup bij de geboorte 2 tot 3 kilo meer. Aan de navelstreng van het mannetje konden de verzorgers van het centrum zien dat het beestje nog geen 24 uur oud was toen hij werd binnengebracht. 

Geboorteseizoen
Het geboorteseizoen van de Gewone zeehond vindt normaal gesproken pas aan het einde van mei plaats. Vorig jaar kwam de eerste pup op 8 mei binnen. Te vroeg geboren pups zijn vaak erg zwak. Bezoekers mogen er dan ook niet bijkomen. Ze kunnen wel even door het raam van de ruimte kijken waar Gijsje in wordt verzorgd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →