Snelste banengroei van Nederland in Limburg

Print
Snelste banengroei van Nederland in Limburg

Afbeelding: UWV

Opnieuw gunstige economische cijfers voor Limburg. De werkloosheid is sinds 2014 gekelderd, met de beste score van het land. Ook qua economische groei zit het mee.

Na jaren economische kommer en kwel krabbelt Limburg weer op, en nog rap ook.

Florissant
Dit blijkt uit de jongste cijfers over werkloosheid en economische groei die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag publiceert. Vorige week werden al florissante cijfers bekendgemaakt over de woningmarkt in Limburg.

De provincie valt op als het gaat om afname van de werkloosheid. Die is in de periode 2014-2016 met bijna een kwart gedaald, van 7,3 naar 5,5 procent. Daarin scoort Limburg het beste van het land.

Werklozen
Gemiddeld had vorig jaar 6 procent van de Nederlandse beroepsbevolking geen baan. Ondanks de snelle daling kent Limburg niet het laagste percentage werklozen. Zeeland (4,4 procent) en Utrecht (5,2 procent) scoren nog beter.

Het CBS heeft de werkloosheid naar delen van de provincie uitgesplitst. Zo zitten in Noord- en Midden-Limburg minder mensen zonder werk thuis dan in Zuid-Limburg: in beide regio’s is 5,2 procent werkloosheid geregistreerd tegen 5,9 procent in het zuiden van de provincie.

Horst aan de Maas
Best presterende gemeente in Limburg is Horst aan de Maas met 4 procent. Vaals is met 7,6 procent het slechtst af. Van de grotere steden in Limburg scoort Kerkrade het beroerdst, met 7,1 procent werkloosheid, en Weert het best met 5,3 procent.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →