Nabestaanden Chriet Titulaer 'not amused' over eerbetoon DWDD

Print
Nabestaanden Chriet Titulaer 'not amused' over eerbetoon DWDD

Afbeelding: DWDD

Het eerbetoon van DWDD aan de zondag overleden Chriet Titulaer (73) is niet alleen slecht gevallen bij veel kijkers maar ook bij de nabestaanden van de gerenommeerde wetenschapper. "Wij vonden het niet leuk'', zegt dochter Karen tegen het AD.

Ze zat gisteravond met de rest van de familie voor de televisie zonder te weten wat ze konden verwachten. "We hadden vernomen dat De Wereld Draait Door met een eerbetoon zou komen maar de toon en inhoud ervan heeft ons verbaasd. Mijn vader heeft ruim vijftig boeken geschreven. Heel jammer dat alleen zijn biografie eruit werd gelicht",  verzucht Titulaer.

'Achterhaald gesprek'
Jelle Brandt Corstius las in de DWDD-uitzending enkele passages voor uit de biografie die haar vader in 1997 schreef en imiteerde en bespotte daarbij diens kenmerkende accent. Daarmee kreeg hij de lachers in de studio op zijn hand maar veel kijkers reageerden op social media verontwaardigd over het lacherige eerbetoon. Die kritiek is de nabestaanden niet ontgaan. Zelf willen ze er niet al teveel woorden aan vuil maken. ,,Wij zijn wel wat gewend. We vonden het eerbetoon vooral heel raar en het gesprek (van Matthijs van Nieuwkerk met Jelle Brandt Corstius en Tim Hoffman, red.) achterhaald. Dit had beter gekund", zegt Karen Titulaer opvallend nuchter. 

Besloten kring
Ze kan nog niet zeggen wanneer en waar de uitvaart van haar vader plaatsvindt. "We zijn druk bezig om een en ander te regelen maar ik kan wel al zeggen dat het een besloten plechtigheid zal zijn." 

De uit Hout-Blerick afkomstige Chriet Titulaer overleed zondagavond in een verpleeghuis in Driebergen. Volgens zus Mia ging het al geruime tijd bergafwaarts met zijn gezondheid na enkele hersenbloedingen. Daardoor moest hij continu verzorgd worden, zo verklaarde ze aan De Limburger.  

Titulaer schreef populair wetenschappelijke boeken over techniek, ruimtevaart, IT, computers, weer- en sterrenkunde.  Met zijn karakteristieke ringbaard en kapsel en onmiskenbaar Limburgse accent was hij tussen 1969 en 1990 niet weg te slaan van de televisie. De sterrenkundige begon zijn televisiecarrière als presentator en commentator van historische gebeurtenissen zoals de maanlanding in 1969 en de lancering van de Spaceshuttle Columbia in 1981.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen