Transportbedrijven verdacht van fraude met personeel

Print
Transportbedrijven verdacht van fraude met personeel

Afbeelding: ANP

Bij elf transportbedrijven in Nederland zijn in maart en april controles uitgevoerd op verdenking van fraude, zoals de inzet van schijnconstructies. Daaronder ook een onbekend aantal Limburgse bedrijven. De boekhouding van de bedrijven is meegenomen voor onderzoek.

Bij de schijnconstructies gaat het erom dat personeel dat in dienst is van een buitenlandse vestiging, door de Nederlandse vestiging wordt aangestuurd. Dat is niet toegestaan.

Behalve op schijnconstructies, richtten de controles zich op zwartwerken, misbruik van uitkeringen en het manipuleren van de rij- en rusttijden.

Geen enkel bedrijf had de registratie van rij- en rusttijden op orde, meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dinsdag. De ILT deed de onaangekondigde controles in samenwerking met de politie en de Inspectie SZW.

Van de elf bedrijven zijn er vijf gevestigd in Zuid-Holland. De andere komen uit Noord-Brabant, Limburg, Flevoland en Amsterdam.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →