Celstraf en opname in inrichting voor twee overvallen Roermond

Print
Celstraf en opname in inrichting voor twee overvallen Roermond

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Moethagen-Hertenpael - De rechtbank in Roermond heeft de 26-jarige S.O. dinsdagmiddag veroordeeld tot 15 maanden cel, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar voor het plegen van twee overvallen in Roermond.

Daarnaast moet O. zich verplicht laten opnemen in een psychiatrische inrichting en zich laten behandelen aan een psychotische stoornis en een  alcohol- en drugsverslaving. Volgens de rechtbank is de kans namelijk groot dat O. zonder behandeling opnieuw in de fout gaat.

Domino's en Oranjerie
De Roermondenaar pleegde op 1 oktober van het vorig jaar op een avond twee overvallen in Roermond: een op Domino’s Pizza en de ander op theatercafé De Oranjerie. Bij de pizzabakker liep O. met een paar euro de deur uit, bij het theaterhotel liet hij alleen twee medewerksters verschrikt achter. Bovendien vernielde de Roermondenaar een drankenautomaat bij een tankstation.

Psychose
O. zei twee weken geleden op terechtzitting dat hij  niet meer wist wat hij op die oktoberavond had uitgespookt. Hij gebruikte destijds cocaïne en wiet en verkeerde in een psychose. De officier van justitie hield O. gedeeltelijke verantwoordelijk voor zijn daden en eiste een celstraf van 30  maanden, waarvan 24 voorwaardelijk. Volgens de advocaat was haar cliënt volledig ontoerekeningsvatbaar en was opname in een kliniek de beste oplossing.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →