Nieuw zomerbiertje vernoemd naar Beppie Kraft

Print
Nieuw zomerbiertje vernoemd naar Beppie Kraft

Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

Beppie Kraft krijgt een eigen biertje. Twee barmannen uit Maastricht brengen een speciaal brouwsel op de markt dat is vernoemd naar de zangeres.

Het craft-bier gaat toepasselijk genoeg 'Beppie Craft' heten en is vanaf Koningsdag verkrijgbaar bij zustercafés de Zwaan en de Falstaff in Maastricht. 

Leuk idee
Het idee achter het gerstenat komt van Niels Bassie en Pieter Gasthuis, beiden werkzaam bij de Zwaan. De twee heren genoten een opleiding als 'biersommelier' en wilden voor het voorjaar een eigen brouwsel uitbrengen. "Na lang nadenken kwamen we onder het genoet van een paar biertjes op de naam Beppie Craft. Dat vonden we allebei wel een leuk idee", vertelt Gasthuis.

Welkom
Het bier is geen eerbetoon aan Limburgs bekendste carnavalszangeres, maar 'onofficieel aan haar opgedragen'. Plannen om haar uit te nodigen voor een glas zijn er dan ook nog niet. "Maar ze is natuurlijk altijd van harte welkom", verzekert Gasthuis.

Maretak
Beppie Craft is een blond zomerbiertje met zo'n zeven procent alcohol. Er werd een paar duizend liter van gemaakt door brouwerij Jopen in Haarlem. Als bijzonder ingrediënt werd de maretak gebruikt als smaakmaker. Gasthuis heeft het bier zelf nog niet geproefd, want de vaten worden woensdag pas geleverd. "Ik vertrouw op het vakmanschap van de brouwerij, dus dat zal wel goedkomen." 

Als het in de smaak valt, willen de twee later misschien nog wel eens iets brouwen. "Als mensen genieten van iets dat jij hebt bedacht is dat gewoon heel erg cool."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen