Hoofdrol voor Angela Schijf in Maastrichtse theaterproductie

Print
Hoofdrol voor Angela Schijf in Maastrichtse theaterproductie

Afbeelding: ANP Kippa

Toneelgroep Maastricht presenteert in theaterseizoen 2017-2018 twee producties die gebaseerd zijn op succesvolle romans van huisschrijver Ilja Leonard Pfeijffer, La Superba en Brieven uit Genua. Flikken Maastricht-actrice Angela Schijf gaat de hoofdrol spelen in La Superba.

Ook in de eigen stad en regio toont Toneelgroep Maastricht de kracht van de verbeelding. Actrice Mieneke Bakker schreef samen met journalist Wiel Beijer Ich bau dir ein Schloss, waarin een architecte fantaseert over de toekomst van de Oostelijke Mijnstreek.

Wereld in brand
Naast Schijf speelt Wim Opbrouck een hoofdrol in La Superba, Pfeijffers lofzang op de stad Genua uit 2013. Regisseur Servé Hermans over La Superba: "De wereld staat in brand en daar moeten wij ons toe verhouden. Na twee seizoenen te hebben gewerkt op onze geboortegrond Limburg gebruiken we dit jaar de Italiaanse havenplaats Genua als ons venster op de wereld. Een stad waar de hele wereld op bezoek komt op zoek naar een beter leven."

Servé Hermans en Michel Sluysmans delen samen het toneel in Brieven uit Genua, een theaterbewerking van Pfeijffers in 2016 verschenen gelijknamige autobiografie.

Partners
Ich bau dir ein Schloss gaat gaat op zondag 27 augustus 2017 in première tijdens Cultura Nova in Heerlen en is in december 2017 te zien in de Bordenhal in Maastricht. Net als voorgaande jaren werkt Toneelgroep Maastricht samen met partners uit zijn directe omgeving, zoals Musica Sacra, de philharmonie zuidnederland, Het Laagland, Via Zuid en de Heiligdomsvaart.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen