Groot kantoorpand in Roermond mogelijk tegen de vlakte

Print
Groot kantoorpand in Roermond mogelijk tegen de vlakte

Afbeelding: De Limburger/Jeroen Kuit

Moethagen-Hertenpael - Het grote kantoorpand aan de Godsweerdersingel 10 in Roermond gaat mogelijk tegen de vlakte.

De gemeente onderzoekt momenteel of ze het gebouw kan kopen om het vervolgens te slopen. De ruimte is nodig om het naastgelegen busstation te renoveren en daarmee een begin te maken met de al jaren gewenste facelift van (de omgeving van) het NS-station. Dat moet opgewaardeerd worden tot ‘regionaal mobiliteitsknooppunt’.

Appartementen
Het kantoorcomplex bood voorheen onderdak aan tal van rijksdiensten. Toen die vertrokken, probeerde de Eindhovense eigenaar het pand als duurzaam en vernieuwend kantoorconcept in de markt te zetten. De kantoormarkt zat echter in het slop, waarna het pand medio 2015 werd verkocht voor 1,5 miljoen. De nieuwe eigenaar Van der Heijden bv uit Liemde wil er kantoren met daarboven appartementen in maken.

Herinrichting
Uit een nieuwe visie voor de omgeving van het NS-station blijkt echter dat er op de huidige locatie te weinig plek is voor een herinrichting van het busstation. Dat ligt ingeklemd tussen het kantoorcomplex en Hotel Roermond. De huidige eigenaar van het kantoorcomplex is bereid het pand aan de gemeente te verkopen, waarmee het probleem zou zijn opgelost.

Smalle perrons
Het busstation is niet meer van deze tijd. De perrons zijn te smal en slecht toegankelijk voor mindervaliden. Er is niet genoeg opstelruimte voor de bussen en de wachtmogelijkheden voor passagiers zijn beperkt en weinig comfortabel. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →