Wanhopige Duitsers met handen in het haar bij de parkeermeter

Print
Wanhopige Duitsers met handen in het haar bij de parkeermeter

Archiefbeeld. Afbeelding: iStock

Sinds parkeermeters geen munten meer accepteren, hebben vooral Duitse bezoekers van Heerlen soms een vet probleem.

Wie geen parkeer-app heeft, is aangewezen op zijn pinpas. Dan is het lullig als je merkt dat de digitale parkeermeters die van jou niet accepteren.

Wachtrijen
Een en ander leidt niet tot vrolijke taferelen. Er zijn al wachtrijen bij parkeermeters gesignaleerd waar ongelukkigen zonder succes proberen te betalen. Raadslid Roel Leers (Hart-Leers) kaartte de kwestie aan: "Als je overgaat naar een andere manier van betalen, zorg dan dat het werkt. Maak die muntgleuven anders maar weer open."

Creditcard
Volgens een woordvoerster van de  gemeente gaat dat laatste zeker niet gebeuren. "Sommige Duitse pinpassen zijn inderdaad niet bruikbaar. Op drukbezochte parkeerplaatsen staan de komende tijd mensen om bezoekers te wijzen op de alternatieven. We kunnen er niets aan veranderen. Wel kan er binnenkort met een creditcard worden betaald."

Promotie
Ondernemers constateren dat dit bepaald geen promotie voor Heerlen is. Bij Shoppingcenter ’t Loon wordt de bezoeker in vier talen gewaarschuwd.  "Wie geen ticket heeft, riskeert een boete van honderd euro. Lukt het niet met de betaalpas, zet uw auto dan liever in de parkeerkelder van Q-Park."

De ironie wil namelijk dat je bij het modernste parkeerbedrijf van Europa nog gewoon met muntgeld kunt betalen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →