Jelle Brandt Corstius heeft 'veel spijt' van uitlachen Chriet Titulaer

Print
Jelle Brandt Corstius heeft 'veel spijt' van uitlachen Chriet Titulaer

Afbeelding: NPO

Jelle Brandt Corstius heeft ‘veel spijt’ over de manier waarop Chriet Titulaer gisteren op televisie is ‘uitgezwaaid’.

In De Wereld Draait Door stak Brandt Corstius de draak met de overleden Limburgse sterrenkundige. Onbedoeld en ongewild, zegt hij nu in een interview met De Limburger. "Ontzettend jammer, heel verdrietig dat het zo is gelopen."

Limburgs accent
Tijdens de uitzending las Brandt Corstius enkele fragmenten voor uit Titulaers levensverhaal ‘Mijn Biografie’. Dat deed hij met een Limburgs accent. Toch is dat niet waar de reisjournalist zich voor verontschuldigt: "Dat was juist een eerbetoon aan de grote Chriet."

Te lollig
Maar de hele toon van het gesprek was te lacherig, te lollig, ziet Brandt Corstius nu ook wel in. Op social media stak al snel een stormpje op, en de nabestaanden van Titulaer lieten ook weten het niet erg leuk te hebben gevonden. "Wel tien miljard reacties. En vrijwel allemaal negatief", vertelt Brandt Corstius nu. Hij noemt Titulaer een ‘icoon uit mijn jeugd’ en zichzelf ‘een fan’. "Het gesprek kreeg een vreemde wending, alsof Chriet niet nét was overleden. En daar heb ik enorme spijt van."

In De Limburger van woensdag staat een uitgebreid gesprek met Brandt Corstius.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen