Exploitatie waterskibaan Weert blijft bij zwembad

Print
Exploitatie waterskibaan Weert blijft bij zwembad

Afbeelding: De IJzeren Man

De exploitatie van de waterskibaan in Weert bijft in handen van zwembad De IJzeren Man. Dat heeft het college van Burgemeesters en Wethouders dinsdagavond besloten.

De waterskibaan bij natuurgebied De IJzeren Man werd drie jaar geleden geopend. De eerste twee jaar zou een verlies nog gepikt worden, maar vanaf het derde jaar zou de exploitant zwarte cijfers moeten schrijven.

Veel vertrouwen
Dat zal dit jaar nog niet gebeuren (er is een verwacht verlies van 15.000 euro), maar zwembad De IJzeren Man ziet de toekomst van de baan door meer promotie met veel vertrouwen tegemoet. Dat heeft het college overgehaald nu toch in te stemmen met de voortzetting van de exploitatie door het zwembad.

Risico's
Er kleven echte ook risico’s aan, want de gemeente verplicht zich nu de waterskibaan open te houden voor de ENTC tot 2039, wat er ook gebeurt en hoe de exploitatie verder ook verloopt. Het prijskaartje daarvan kan oplopen tot bijna 40.000 euro per jaar als de ENTC meer dan 170 leden krijgt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →