Lions plaatst zich voor finale om de landstitel

Print
Lions plaatst zich voor finale om de landstitel

Afbeelding: Etienne Zegers

De handballers van OCI-Lions hebben de finale bereikt om de landstitel.

In Fitland XL was de landskampioen dinsdagavond met 30-29 te sterk voor Hurry-Up. Dat was na de uitoverwinning van vorige week ruim voldoende.

Vermoeid
Lions begon furieus tegen de vermoeid ogende bezoekers. Onder leiding van de sterk keepende Luuk Hoiting werd een 9-4 voorsprong genomen. Die marge was bij rust nog altijd zo goed als intact.

Terug in de wedstrijd
Bij 20-15 leek er niets aan de hand en de finale al zeker. Maar Hurry-Up richtte zich op en kwam, ook omdat Lions wat slordiger werd, terug in de wedstrijd. Bij 25-24 voor de bezoekers werd het even akelig stil, maar twee snelle treffers later was de angel uit het duel en kon de thuisploeg opgelucht ademhalen.

Afstand
De laatste minuten nam Lions nog weer wat afstand en kwam de zevende finale op rij niet meer in gevaar. De tegenstander wordt of Aalsmeer of Volendam. De eerste wedstrijd staat gepland in het weekend van 12/13 mei.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →