Toch geen treinstations in Grubbenvorst, Baexem en Haelen

Print
Toch geen treinstations in Grubbenvorst, Baexem en Haelen

Afbeelding: iStock

De plannen voor de bouw van stations in Grubbenvorst, Baexem en Haelen zijn van de baan.

Dat schrijft gedeputeerde Hubert Mackus aan Provinciale Staten.

Hoge kosten
De terugkeer van stations in Baexem en Haelen is een lang gekoesterde wens in de gemeente Leudal, maar is feitelijk niet haalbaar, stelt Mackus. Zelfs als er fors wordt bezuinigd of als één van beide stations wordt geschrapt uit de plannen zijn de kosten zo hoog dat ze niet terugverdiend kunnen worden. Aangezien Arriva toch al een snelbusdienst heeft op het traject, vindt Limburg het niet langer nodig om aan de plannen te trekken.

Maaslijn 
Het station in Gubbenvorst wordt dan weer geofferd om geld te besparen bij de aanpassingen van de Maaslijn. Die spoorlijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen krijgt een elektrische bovenleiding zodat er vanaf 2020 niet meer uitsluitend dieseltreinen overheen kunnen. Die klus valt bijna vijftien miljoen euro duurder uit dan gedacht. Door station Grubbenvorst te schrappen hoopt de provincie aanzienlijk op kosten te besparen.

Provinciale Staten moeten nog instemmen met de plannen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →