Investeringen Korotaev in Roda lopen vertraging op

Roda-investeerder Korotaev.

Roda-investeerder Korotaev.© ANP/Marcel van Hoorn

Korotaev op de tribune bij Roda, samen met Nicolas Anelka.

Korotaev op de tribune bij Roda, samen met Nicolas Anelka.© De Limburger

thumbnail: Roda-investeerder Korotaev.
thumbnail: Korotaev op de tribune bij Roda, samen met Nicolas Anelka.

De plannen van miljonair Aleksei Korotaev om te investeren in Roda JC lopen vertraging op. Volgens de Zwitsers-Russische zakenman wordt dit veroorzaakt door de strenge regels van de KNVB.

Roel Wiche

Korotaev maakte in januari zijn entree in Kerkrade en investeerde direct miljoenen. Zo kocht hij twintig procent van de aandelen van eigenaar Frits Schrouff en zorgde hij er met een financiële injectie voor dat Roda een groot aantal nieuwe spelers in recordtempo kon halen. Nadat hij de thuiswedstrijd tegen Ajax had bezocht (5 februari) heeft hij zich echter geen enkele keer meer laten zien in het Parkstad Limburg Stadion. Het contact verliep vooral via zijn zakenpartner Stijn Janssen en rechterhand Nicolas Anelka.

Op de achtergrondVolgens Antoine Casanova, woordvoerder van Korotaev, blijft de investeerder bewust op de achtergrond. De voornaamste reden daarvoor zou het onderzoek van de KNVB zijn, die toetst of de geldschieter aan alle regels voldoet. De screening van de voetbalbond blijkt veel grondiger dan Korotaev had verwacht. Daardoor zouden zijn ambitieuze plannen met Roda langer op zich laten wachten. Casanova: "Het proces om te investeren in de club is vertraagd. Dit verklaart waarom Aleksei op dit moment niet aan het front staat."

TeleurgesteldKorotaev heeft de ambitie om grootaandeelhouder van de club te worden. Volgens zijn zegsman Casanova heeft de 30-jarige investeerder nu al de handen vol met het onderzoek in de Zeister bossen. "Ook al heeft Aleksei nu slechts een minderheid, toch heeft de KNVB besloten om de aandelenoverdracht te onderzoeken. In mijn opinie is hij wat teleurgesteld in de houding en benadering van de KNVB." De voetbalbond wil niet specifiek op individuele clubs ingaan. Roda-directeur Wim Collard wilde niet reageren

Grote onzekerheidIn en rond de club heerst grote onzekerheid over de toekomst. Niet alleen lopen de investeringsplannen van Korotaev vertraging op, ook is het onduidelijk of Roda JC straks in de eredivisie of de eerste divisie speelt. Bovendien moet er zowel een nieuwe technisch directeur als een nieuwe trainer worden aangesteld. TD Ton Caanen werd naar huis gestuurd, coach Yannis Anastasiou vertrekt na dit seizoen naar Kortrijk. Casanova bezweert dat de ambities van Korotaev recht overeind blijven. "Zijn passie voor sport en toewijding aan Roda JC blijven onveranderd."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee