Veolia moet schadevergoeding betalen voor veroorzaken ongeluk

Print
Veolia moet schadevergoeding betalen voor veroorzaken ongeluk

Afbeelding: iStock

Moethagen-Hertenpael - Reed een bus van Veolia op de morgen van donderdag 25 oktober 2012 in Ittervoort door rood of niet? Veolia hield jarenlang vol van niet, de kantonrechter in Roermond denkt daar anders over en heeft bepaald dat het busbedrijf schadevergoeding moet betalen aan slachtoffers van een ongeluk dat gebeurde doordat de chauffeur zich niet aan de verkeersregels hield.

Bij het ongeluk op de Napoleonsbaan raakten acht mensen (licht) gewond, vier van hen moesten voor een controle naar het ziekenhuis.

Groen
De inzittenden van een Belgisch bestelbusje hielden bij hoog en bij laag vol dat ze ‘groen’ hadden, toen ze in botsing kwamen met de bus van Veolia, het busbedrijf dat destijds het Limburgse busvervoer uitvoerde en onlangs werd ingeruild voor Arriva.

Schadevergoeding
De twee eisten dan ook een schadevergoeding van Veolia of de verzekeraar van de busonderneming die niet van plan waren de portemonnee te trekken. De twee riepen verschillende ooggetuigen op als getuige. Die verklaarden dat de bus door het rode (bus)verkeerslicht was gereden.

Tienduizend euro
Voor de kantonrechter voldoende om de chauffeur aan te wijzen als veroorzaker van het ongeluk. Veolia of de verzekeraar moeten de twee slachtoffers alles bij elkaar ongeveer tienduizend euro materiële en immateriële schade vergoeden. Bovendien moeten ze de proceskosten van dik twaalfhonderd euro voor hun rekening nemen.    

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →