Henk ten Cate zegt nee tegen Oranje

© ANP/Marco de Swart

Trainer Henk ten Cate wil geen bondscoach van het Nederlands elftal meer worden.

Redactie

"De baan is mij maandagavond toegezegd. Maar uiteindelijk heb ik besloten dat niet te doen", vertelt hij aan De Telegraaf.

Succes"Als je zo'n verantwoordelijke baan aanneemt, voor mij de meest eervolle in het Nederlandse voetbal, is het essentieel dat de hele organisatie daar achter staat, anders wordt het geen succes."

"Ik geloof heilig dat Oranje voldoende kwaliteit heeft zich te kwalificeren voor het WK in Rusland", stelt Ten Cate. "Verder heb ik alleen maar waardering voor alle echte voetbalexperts die mijn kandidatuur steunden en voor Hans van Breukelen die voor mij zijn nek heeft uitgestoken. Ik wens hem veel succes in zijn zoektocht naar een nieuwe bondscoach en hoop dat het Oranje heel erg goed gaat."

BondscoachVan Breukelen, technisch directeur van de KNVB, sprak zaterdag in Abu Dhabi uitvoerig met de huidige trainer van Al-Jazira over de functie van bondscoach van Oranje. De oud-doelman reisde vervolgens verder naar Istanbul waar hij met Dick Advocaat, op dit moment trainer van Fenerbahçe, om de tafel zat. Van Breukelen liet dinsdag weten dat hij eind deze week kan vertellen wie de vorige maand ontslagen Danny Blind bij het Nederlands elftal gaat opvolgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee