Eén van de grootste konijnen ter wereld dood na vlucht United Airlines

er illustratie: een ander reuzenkonijn

er illustratie: een ander reuzenkonijn © EPA

United Airlines onderzoekt de dood van een groot konijn dat is overleden na een vlucht van de vliegtuigmaatschappij van Londen naar Chicago. Het 90 centimeter lange konijn, genaamd Simon, werd dood aangetroffen in het ruim van het vliegtuig bij aankomst op het vliegveld van Chicago.

AD

Volgens Britse media zou het 'reuzenkonijn' bezorgd worden bij een nieuwe beroemde eigenaar. Het beestje was de zoon van werelds grootste konijn, die 1 meter 30 lang is.

In een verklaring aan de BBC zegt United het voorval te betreuren. ,,De veiligheid en het welzijn van de dieren die met ons vliegen is van groot belang voor United Airlines en ons PetSafe team."

KerngezondHet baasje van het konijn vertrouwt de zaak voor geen cent. ,,Er is iets heel raars gebeurd hier en ik wil weten wat'', vertelt Annette Edwards aan The Sun. ,,Ik heb konijnen over de hele wereld gevlogen, maar er is nog nooit zoiets als dit gebeurd.''

Volgens Edwards was Simon kerngezond. ,,Simon werd drie uur voor de vlucht door de dierenarts gecheckt en was toen nog zo fit als een hoentje.''

United kwam de laatste weken al negatief in het nieuws nadat een passagier hardhandig uit een overvol vliegtuig werd gesleept.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee