Belgische herten dood door overdosis xtc

© ANP

Drie herten in een dierenpark De Brielmeersen in het Belgische Deinze zijn mogelijk bezweken aan een overdosis xtc. Volgens Belgische media heeft iemand de drugs aan de dieren gevoerd of tijdens een vlucht in paniek over het hek gegooid.

ANP

Enkele weken geleden begon een bok in de kudde zich agressief te gedragen tegen de andere dieren en de oppassers. De dierentuin had daar geen verklaring voor. Toen kort daarna drie hindes in het Oost-Vlaamse dierenpark overleden werd aanvankelijk gedacht dat de bok de dieren had gedood. De dierentuin besloot het dier daarna te laten inslapen.

Autopsie op een van de overleden herten wees daarna op een andere oorzaak. Het dier bleek een grote hoeveelheid xtc in het bloed te hebben. Het park denkt nu dat de vrouwtjes zijn bezweken aan de drugs en dat de grotere bok er agressief van werd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee