Koningsdag verloopt net als vorige keer behoorlijk koud

© ANP

Net als in 2016 pakt de temperatuur ook dit jaar op Koningsdag niet echt uit, aldus MeteoGroup. Als we donderdag 11 graden op de thermometer zien, mogen we al heel tevreden zijn.

Redactie

Voor de vroege vogels kan wat extra kleding zeker geen kwaad. In het binnenland zal het kwik rond zonsopkomst namelijk dicht bij en plaatselijk zelfs iets onder het vriespunt liggen. In de middag is het een stuk milder, maar ook dan zijn de temperaturen met 9 tot 11 graden aan de magere kant. De zonnige perioden maken echter veel goed. Wel vallen er verspreid over het land enkele regen- of hagelbuien.

De koudste 27 april ooit gemeten viel in het jaar 1985. Toen werd het slechts 7,4 graden. Ook wat de minimumtemperaturen betreft komen we niet in de buurt van recordwaarden. Op 30 april 1954 noteerde De Bilt zelfs -2,5 graden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee