Weer treinverkeer tussen Deurne en Horst-Sevenum

© ANP/Lex van Lieshout

Het treinverkeer tussen Deurne en Horst-Sevenum komt woensdagmiddag weer op gang. De eerste goederentrein rijdt rond 16.00 uur en de eerste reizigerstrein vanaf 19.30 uur.

redactie

ProRail heeft met man en macht en dag en nacht gewerkt aan het herstel van de schade die maandagmiddag ontstond toen een goederentrein op een kraanwagen botste die op weg was naar een klus in Panningen.

BovenleidingMaandag werd eerst de goederentrein weggesleept, meldt een woordvoerder van ProRail. Daarna is hard gewerkt aan herstel van de bovenleiding die over een kilometer lengte was vernield. Ontwrichte stalen bogen waar de bovenleiding in hangt zijn ook gerepareerd. Net als de overweginstallatie bij de Grientsveenseweg. Voor het vervoer van reizigers werden de afgelopen dagen bussen ingezet.

Maandagochtend rond zes uur kwam machinist Wim van Dijk met zijn graafmachine stil te staan op de spoorovergang. De motor viel uit en Van Dijk kreeg deze niet meer aan de praat. Toen hij de goederentrein zag naderen zette hij de zwaailichten van de graafmachine aan en stapte uit. De trein kon echter niet meer op tijd remmen. Niemand raakte gewond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee