Stevens kijkt uit naar bijzonder afscheid bij Schalke

© EPA

Huub Stevens verheugt zich op zijn afscheidswedstrijd op 21 mei bij Schalke 04.

ANP

De 63-jarige ex-trainer uit Sittard, die een jaar geleden als hoofdtrainer afzwaaide bij Hoffenheim, wordt dan bij de Duitse club uit Gelsenkirchen bedankt voor zijn staat van dienst. "Schalke heeft altijd een plek in mijn hart", zei Stevens woensdag. "Het zal mijn laatste wedstrijd als trainer zijn, een bijzondere gebeurtenis."

UEFA CupHet duel vindt plaats op 21 mei, op diezelfde dag twintig jaar geleden won Schalke de UEFA Cup onder leiding van Stevens. De Nederlander coacht in mei het team 'Eurofighters and Friends', dat bestaat uit spelers uit het seizoen 1996/1997, aangevuld met anderen. Zo zijn Youri Mulder en de huidige bondscoach van Ivoorkust Marc Wilmots van de partij.

BedankenSchalke is al druk met de voorbereidingen voor het afscheid. "Iedereen wil Huub bedanken voor zijn werk. Al mijn ploeggenoten zijn erbij", aldus voormalig aanvoerder van Schalke Olaf Thon.

Stevens was van 1996 tot 2002 en van 2011 tot 2012 trainer bij Schalke. In Nederland was PSV zijn laatste club als hoofdtrainer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee