VVD'er Verheijen gaat lokaal verkiezingsprogramma schrijven

© De Limburger/Stefan Koopmans

Mark Verheijen gaat het verkiezingsprogramma schrijven voor de VVD in Venlo.

Marco van Kampen

Dat bevestigt de voormalig politicus aan De Limburger.

Weinig geheimenDe stad kent weinig geheimen voor de geboren Baarlonaar. Verheijen was tussen 2001 en 2006 actief als gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de VVD in Venlo. Daarna werd hij wethouder. In 2011 vertrok hij naar het gouvernement om aan de slag te gaan als gedeputeerde van de provincie Limburg.

Declaratie-affaireDat bleek de opmaat naar een plekje in de Tweede Kamer, waar Verheijen van 2012 tot en met 2015 de VVD vertegenwoordigde. Twee jaar geleden moest hij noodgedwongen aftreden vanwege een declaratie-affaire. Sindsdien is hij formeel politicus af.

Geen terugkeerVerheijen benadrukt dat zijn rol als schrijver van het verkiezingsprogramma niet betekent dat hij terugkeert in de politiek. "Het is nog te vroeg om zo’n rentree te maken, als die er al ooit komt. Ik blijf betrokken bij de partij, maar als wethouder of Tweede Kamerlid zul je me voorlopig niet zien."

CommissieHet VVD-programma zal, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart in 2018, op een andere manier tot stand komen dan voorgaande jaren. "Voorheen kwam het vooral aan op een commissie. Nu gaan we bijeenkomsten organiseren met burgers om te zien wat er leeft. De stad mag het bedenken, wij schrijven het op."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee