Horst aan de Maas teleurgesteld over afblazen station Grubbenvorst

© iStock

Horst aan de Maas is teleurgesteld in het besluit van het provinciebestuur af te zien van de bouw van een station in Grubbenvorst.

John Verstraelen

Verantwoordelijk wethouder Paul Driessen (Essentie): “Jammer, jammer. We zaten al ver in het project.”

Gat in de begrotingGedeputeerde Hubert Mackus maakte dinsdag bekend dat de plannen voor de stations in Grubbenvorst, Haelen en Baexem van de baan zijn. De provincie zit namelijk met een gat van 14 miljoen euro in de begroting voor de Maaslijn, het spoor tussen Roermond, Venlo en Nijmegen.

DramaHet station in Grubbenvorst aan de Burgemeester van Kempenstraat was onder meer van belang voor de ontwikkeling van de Greenport Campus. De dorpsraad van Grubbenvorst noemde het afketsen van het plan al een 'drama voor het dorp'. Studenten van de toekomstige Greenport Campus zouden er de trein moeten nemen.

Om de tafelVorig jaar juli was de verwachting nog dat de bouw in 2018 zou starten en het station – een perron en een tunnel voor fietsers en voetgangers – in 2020 klaar was. Er zouden ook 150 parkeerplaatsen komen. Wethouder Driessen zegt met provincie en gemeente Venlo nog wel om de tafel te gaan over de toekomstige ontsluiting van het gebied. Op 8 mei zal er in Grubbenvorst (’t Haeren, 20:30 uur) een infotavond zijn voor alle betrokken bij de plannen voor het Grubbenvorster station. De provincie komt dan nader uitleg geven over het schrappen van het plan, aldus Driessen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal