Van fraude verdachte ambtenaar komt vrij

De politie viel de woning in Echt afgelopen maart binnen.

De politie viel de woning in Echt afgelopen maart binnen.© De Limburger/Peter Schols

De van fraude verdachte voormalige ambtenaar Pieter H. komt binnenkort op vrije voeten. De raadkamer in Roermond heeft woensdag besloten dat hij vanaf 10 mei zijn strafproces in vrijheid mag afwachten.

Bram van der Heijden

Justitie verdenkt de in Echt woonachtige Pieter H. ervan tonnen aan gemeenschapsgeld te hebben verduisterd in de periode dat hij leiding gaf aan de interne dienst van de gemeente Helmond.Geld witgewassenDe partner van Pieter H., Diana Noppers, is ook verdachte in het strafrechtelijk onderzoek. Noppers, gemeentesecretaris van Leudal, werd al eerder vanwege gezondheidsredenen vrijgelaten. Zij wordt er door justitie van verdacht een deel van het verduisterde geld te hebben witgewassen. Zo zou zij onder meer kleding hebben gekocht van het door haar partner verduisterde geld.Pieter H. was sinds vorig jaar de eigenaar van kasteel Eyckholt in Roosteren en de gelijknamige horecagelegenheid die daarin was gehuisvest. Het restaurant is inmiddels failliet verklaard en het kasteel staat in de verkoop.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee