Zendamateurs Maasbree praten met de ruimte

© Istock

Zendamateur Ton uit Venlo, verbonden aan het Radio Treffen Maasbree en bekend in het wereldje als PA3TX, heeft al eens contact weten te leggen met André Kuipers in de ruimte.

Pieternel Kellenaers

Over deze en andere ervaringen vertellen zendamateurs donderdag en zaterdag tijdens de open dagen van het Radio Treffen Maasbree. De hobby van zendamateurs heeft niets te maken met radiopiraten of tokkelaars met een bakkie, met name in de jaren ’80 en ’90 actief.DiplomaZendamateurs moeten eerst een diploma halen voor ze een licentie krijgen om te mogen uitzenden. Daarna bestaat de kick uit het leggen van contact met de gekste plekken ter wereld en als het even kan ook nog daarbuiten.Tien hobbyistenWim Kurvers uit Maasbree heeft een uitgebreid zendstation achter zijn woning waar hij met zeker tien andere hobbyisten wekelijks bij elkaar komt om te zenden en te knutselen aan apparatuur. Zijn Radio Treffen Maasbree houdt donderdag van 19.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur een open dag, adres: Rozendaal 1 in Maasbree.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee