Mogelijk geen huldiging Feyenoord bij ongeregeldheden

© ANP/Robin van Lonkhuijsen

Als Feyenoord volgende week zondag de titel pakt tegen Excelsior wordt de club een dag later gehuldigd op de Coolsingel.

De Redactie

Maar of die huldiging ook daadwerkelijk doorgaat, hebben de supporters van de Stadionclub zelf in de hand.

OngeregeldhedenWant wanneer de Feyenoord-aanhangers na de wedstrijd tegen stadgenoot Excelsior op zondag ongeregeldheden veroorzaken, dan blaast burgemeester Ahmed Aboutaleb de huldiging op maandag af. "Mochten er zondag grote ongeregeldheden zijn, dan schrap ik mogelijk de huldiging op maandag. Dat ga ik zondagavond dan evalueren", aldus de Rotterdamse burgemeester woensdag. "Maar ik ga er natuurlijk vanuit dat dit niet nodig is", voegde hij eraan toe.

Schaal in De KuipDe burgemeester hoopt dat Feyenoord bij een eventuele titel de schaal in de eigen Kuip in ontvangst mag nemen. Hij gaat daarvoor een verzoek indienen bij de KNVB. In het stadion van Excelsior is namelijk maar plek voor zo'n 4000 fans. De wedstrijd wordt sowieso op grote schermen in De Kuip uitgezonden.

Als alles voor Feyenoord volgens plan verloopt, gaat de huldiging op maandagmiddag om 12:00 uur van start.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee