Prins Dubai kan fluiten naar paarden uit Limburg: celstraf voor fraudeur

© iStock

De rechtbank Limburg heeft de 37-jarige Ronald M. uit Rotterdam veroordeeld tot twaalf maanden celstraf.

Jos Emonts

Het Openbare Ministerie had twee weken geleden 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen hem geëist.129.000 euroDe man heeft een rol gespeeld in een crimineel netwerk dat de verkoop van vijf paarden door stal Römer in Landgraaf aan de 32-jarige kroonprins sjeik Hamdan (32) van Dubai dwarsboomde. De prins boekte onwetend 129.000 euro over naar criminelen, die zijn factuur hadden onderschept en vervalst.

Lees ook: Criminelen verhinderen verkoop Limburgse paarden aan prinsSchadevergoedingDe schatrijke kroonprins heeft zich niet voor een schadevergoeding in de strafzaak gemeld. Dat deed stal Römer in Landgraaf wel. Het bedrijf zou voor 57.000 euro de boot in zijn gegaan omdat de paarden niet naar het Midden-Oosten konden worden verkocht. De rechtbank wees die vordering af. Stal Römer is geen rechtstreeks gedupeerde, zo vindt de rechtbank.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee