Brandweermannen bedankt met speciaal blusbiertje

Print
Brandweermannen bedankt met speciaal blusbiertje

Afbeelding: Fons Verhoeve

Brandweermannen hoeven meestal niet te rekenen op een extra bedankje als hun werk erop zit. Maar voor de spuitgasten die een brand doofden bij Brouwerij de Fontein in Stein is dat wel anders.

De brouwerij heeft als heropeningsstunt en bedankje aan de brandweer besloten eenmalig het speciale bier ‘Bluswater’ te brouwen. Inderdaad, met als belangrijkste ingrediënt bluswater.

Brand
Sinds de brand in het proeflokaal van De Fontein op 17 januari zijn de deuren niet meer open geweest voor publiek. De schade bleef nog enigszins beperkt, omdat een toevallige voorbijganger het vuur opmerkte en de gealarmeerde brandweer vakkundig ingreep

Bedanken
De herstelwerkzaamheden en een toch al geplande verbouwing zijn nu gereed. Dit weekend heropent de zaak. Maar eerst is er tijd om de brandweerlieden te bedanken. "We willen gewoon op een leuke manier de afgelopen periode afsluiten."  \

Gerookte mout
En dus werd een tank gevuld met duizend liter water uit de brandslang. "We gaan er bier van maken met gebrande en gerookte mout", legt Brouns uit. Ingrediënten die verwijzen naar het vuur dat er heeft gewoed. "Gebrande mout geeft bier een donkere kleur. Gerookte mout wordt niet veel gebruikt bij het brouwen van bier", weet ze. Het moet leiden tot een eenmalig en dus zeer exclusief biertje: Bluswater.

Op 20 mei is het bier klaar en mogen de brandweerlieden het komen proeven. Ook andere gasten mogen dan een glaasje proberen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu