Nieuwe snelweg naar Düsseldorf binnenkort open

Print
Nieuwe snelweg naar Düsseldorf binnenkort open

Afbeelding: Rob Oostwegel

De bouw verliep trager dan verwacht, maar na een gefaseerde aanleg in tien jaar tijd gaat de Duitse B56n woensdag open.

Zo komt er een nieuwe snelle verbinding van Sittard naar Düsseldorf. De 18 kilometer lange weg verbindt de A2 ter hoogte van Born via de N297 (Gelders Eind bij VDL Nedcar) met de Duitse snelweg 46. Daarmee wordt het Duitse achterland met steden als Duisburg, Essen, Dortmund en Düsseldorf makkelijker bereikbaar. Tot nog toe moest voor een snelwegroute naar dit gebied worden omgereden via Roermond en Mönchengladbach of Heerlen en Aken.

Al in 2008 ging het eerste deel van de weg open tussen de A2 en het grensgebied. In 2011 kwam de tweede fase gereed tot aan Vinteln. Nu gaat het laatste stuk van de weg open tot aan snelweg 46 onder Heinsberg. De totale kosten van het project worden geraamd op zo’n 81,5 miljoen euro.

Bewoners van Nieuwstadt vrezen dat er nu veel meer verkeer over de weg gaat komen, wat tot meer (geluids-)overlast kan leiden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen