Nieuwe snelweg naar Düsseldorf binnenkort open

Print
Nieuwe snelweg naar Düsseldorf binnenkort open

Afbeelding: Rob Oostwegel

De bouw verliep trager dan verwacht, maar na een gefaseerde aanleg in tien jaar tijd gaat de Duitse B56n woensdag open.

Zo komt er een nieuwe snelle verbinding van Sittard naar Düsseldorf. De 18 kilometer lange weg verbindt de A2 ter hoogte van Born via de N297 (Gelders Eind bij VDL Nedcar) met de Duitse snelweg 46. Daarmee wordt het Duitse achterland met steden als Duisburg, Essen, Dortmund en Düsseldorf makkelijker bereikbaar. Tot nog toe moest voor een snelwegroute naar dit gebied worden omgereden via Roermond en Mönchengladbach of Heerlen en Aken.

Al in 2008 ging het eerste deel van de weg open tussen de A2 en het grensgebied. In 2011 kwam de tweede fase gereed tot aan Vinteln. Nu gaat het laatste stuk van de weg open tot aan snelweg 46 onder Heinsberg. De totale kosten van het project worden geraamd op zo’n 81,5 miljoen euro.

Bewoners van Nieuwstadt vrezen dat er nu veel meer verkeer over de weg gaat komen, wat tot meer (geluids-)overlast kan leiden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen