Shishabaas werd ‘struikelend neergeschoten’

Print
Shishabaas werd ‘struikelend neergeschoten’

Afbeelding: De Limburger

Sittard / Geleen-Noord - Verdachte Dennis V. (40) uit Heerlen heeft ‘al struikelend’ en ‘ongelukkigerwijs’ de Sittardse shishabaas Hafed Merkikou neergeschoten. Hij wist niet dat het wapen dat hij bij zich droeg geladen was.

Dat verklaart zijn advocaat Wouter Smeets tegenover deze krant.

Geladen
Als Karim S. en Dennis V. in de nacht van 7 op 8 februari de woning van Hafed Merkikou in Geleen overvallen, draagt Dennis V. het vuurwapen.

Lees ook: Bij doodgeschoten shishabaas zou een ton liggen

V. verklaart dat hij het wapen heeft gekregen en niet wist dat het geladen was. Van wie hij het vuurwapen kreeg, blijft onduidelijk. Advocaat Smeets: "Niet van Karim S., verder weid ik er niet over uit".

Schrikken
Ook Karim S. verklaarde tegenover de politie dat hij niet wist dat het wapen geladen was. Hij zou zelfs nog aan V. hebben gevraagd of het wapen was geladen, waarna die zou hebben geantwoord: ‘Nee, maak je niet druk, het is bedoeld om hem te laten schrikken’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →