Op verzoek van de fans: alleen maar stockcars in Venray

Print
Op verzoek van de fans: alleen maar stockcars in Venray

Archieffoto Afbeelding: Le Giesen

In Ysselsteyn vindt dit weekeinde met het Stockcarweekend een nieuw evenement plaats. “Op speciaal verzoek van de fans rijden er op Raceway Venray alleen maar stockcars”, zegt Robert Wilms van de organisatie.

“De populariteit van de stockcars heeft te maken met nostalgie. Het verlangen naar het rijden op de bumper en actie in elke manche met wagens die zelf zijn gebouwd”, zegt Wilms.

Gezellig
Initiatiefnemers voor dit evenement zijn Henri Wittebol en zijn partner Mariëlle Jans die vanuit de stockcarwereld steeds vaker de vraag kregen of ze een tweedaags evenement zouden kunnen organiseren met alleen maar contactclassen. Naast het racen op de baan, betekent dat vooral ook gezellig achter de schermen. Traditioneel stroomt de camping bij het circuit weer vol waar de concurrenten op de baan gezellig met elkaar napraten rond de barbecue. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →