'Als je geluk zoekt, moet je niet in de politiek gaan'

Print
'Als je geluk zoekt, moet je niet in de politiek gaan'

Afbeelding: Wiel Beijer

“Als je geluk zoekt, moet je niet in de politiek gaan.” Met deze woorden opende Heerlens wethouder Barry Braeken zaterdag de derde editie van het Geluksweekend 045.

Geluk vind je volgens Braeken in jezelf en niet in welvaart, status of schoonheid. Hij vindt zelf geluk als hij iets leuks onderneemt met zijn zoontje. Maar als je kunt relativeren, kun je ook in de politiek geluk vinden, denkt Barry Braeken.

Taart
“Door niet je eigen geluk na te jagen, maar ook iets te doen voor anderen. Dus: als je geluk wilt brengen, ga dan vooral wel in de politiek.” Na zijn toespraak mocht de wethouder een taart aansnijden en stukken taart uitdelen( foto).

Kleine dingen
Motto van deze editie van Geluksweekend 045 is ‘geluk zit vaak in kleine dingen’. Die kleine dingen delen is geluk delen met anderen. Het geluksweekend vindt de hele zaterdag plaats op diverse plekken in het centrum van Heerlen met publieksactiviteiten zoals allerlei vormen van massage, samen dansen , muziek maken, optredens, workshops of het uitdelen van gelukssteentjes of knuffels aan passanten. Zondag gaan de organisatoren geluksmomenten brengen naar (dementerende) ouderen in enkele zorgcentra en bewoners van het asielzoekerscentrum Imstenrade.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →