Is dit de Maastrichtse brievenbuspyromaan?

Print
Is dit de Maastrichtse brievenbuspyromaan?

Afbeelding: youtube

Maastricht - De politie heeft bewakingsbeelden gedeeld van de jongeman die mogelijk verantwoordelijk is voor meerdere brandstichtingen afgelopen nacht in de Maastrichtse wijk Heugem.

 De politie roept mensen die deze man herkennen dringend op zich te melden.
 Acht keer brand
In de wijk Heugem is vannacht tussen 1.00 en 04.30 uur acht keer brand gesticht of een poging gedaan dat te doen. Bij acht woningen, binnen een straal van 500 meter aan de Balsemienbeemd, Salviabeemd, Bouwert, Oosterweertlaan en de Termileslaan, werd via de brievenbus brand gesticht. Gelukkig is dat niet in alle gevallen gelukt. 

Lees ook: Heugem in de greep van brievenbuspyromaan

Reclamefolders
De dader deed dit door reclamefolders aan te steken. In een geval vatten gordijnen vlam. De brandweer kon tijdig ingrijpen en erger voorkomen. De politie neemt de zaak hoog op.

Surveilleren
Er werd vandaag een buurtonderzoek gedaan. Ook deed het team forensische opsporing onderzoek bij een aantal huizen. De politie zal zaterdagnacht extra surveilleren in de wijk Heugem.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →