Heugem in de greep van brievenbuspyromaan

Print

Afbeelding: Diana Scheilen

Maastricht - Een deel van Heugem is hevig geschrokken nadat vrijdagnacht bij zeker acht woningen in de buurt brand is gesticht. Soms ging het vuur heel snel uit, maar in sommige gevallen zijn bewoners pas na enkele uren wakker gemaakt terwijl hun huis vol rook hing.

Op diverse plaatsen in de buurt nemen mensen voorzorgsmaatregelen, ze schroeven de gleuf in de voordeur dicht en hangen een buitenbrievenbus op.

,,Ik snap dat iemand auto’s in brand steekt, maar dit? Deze is totaal gestoord. Een zieke geest”, zegt Semir Jakubovic, die om vier uur ’s nachts werd gewekt door zijn zoon die terugkwam uit de stad. ,,Wat als hij niet thuis was geweest? We hebben nog geluk gehad dat de tussendeur dicht was.” 

Lees ook: Is dit de Maastrichtse brievenbuspyromaan?

Op de voordeur aan de Termileslaan zitten brandsporen. Aan de binnenkant van de deur is de schade groter. De rooklucht hangt in huis, op alle spullen ligt een roetfilm.  Hij snuit zijn neus en laat de zwarte plekken in zijn zakdoek zien. ,,Sorry, ik moet nu naar de huisarts, ik heb last van mijn ogen en longen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →