Kunstproject Beesel feestelijk geopend

Print
Kunstproject Beesel feestelijk geopend

Afbeelding: Harry Lucker

Het internationale kunstproject Sint-Joris en de Draak…….Anders werd gisteren feestelijk afgesloten. Na heel wat discussie met vooral de gemeente werden bij het Beeselse creatief centrum Knooppunt 91 vijf houten sculpturen gepresenteerd.

Aan de feestelijke opening ging een heuse rel vooraf toen de gemeente Beesel weigerde 7000 euro subsidie aan het internationale kunstproject toe te kennen wanneer de Beeselse kunstenaar Jos Beurskens daar ook aan meedeed. De gemeente wilde zo naar eigen zeggen het internationale karakter van het project waarborgen. Uiteindelijk kon het project dankzij sponsors toch met Beurskens plaatsvinden.
 


Vijf grote bomen die ooit bij het veer aan de Kesselseweg stonden, maar moesten wijken voor de aanleg van een nieuw fiets- en wandelpad werden door kunstenaars de afgelopen week bewerkt tot een abstract kunstwerk.  

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen