Kunstproject Beesel feestelijk geopend

Print
Kunstproject Beesel feestelijk geopend

Afbeelding: Harry Lucker

Het internationale kunstproject Sint-Joris en de Draak…….Anders werd gisteren feestelijk afgesloten. Na heel wat discussie met vooral de gemeente werden bij het Beeselse creatief centrum Knooppunt 91 vijf houten sculpturen gepresenteerd.

Aan de feestelijke opening ging een heuse rel vooraf toen de gemeente Beesel weigerde 7000 euro subsidie aan het internationale kunstproject toe te kennen wanneer de Beeselse kunstenaar Jos Beurskens daar ook aan meedeed. De gemeente wilde zo naar eigen zeggen het internationale karakter van het project waarborgen. Uiteindelijk kon het project dankzij sponsors toch met Beurskens plaatsvinden.
 


Vijf grote bomen die ooit bij het veer aan de Kesselseweg stonden, maar moesten wijken voor de aanleg van een nieuw fiets- en wandelpad werden door kunstenaars de afgelopen week bewerkt tot een abstract kunstwerk.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →