Verstappen sluit rampweekend af met knappe vijfde plek

© EPA/Srdjan Suki

Max Verstappen heeft een dramatisch raceweekend zondagmiddag toch nog enigszins kunnen redden. De Limburger werd vijfde tijdens de saaie GP van Rusland.

Redactie

Verstappen kreeg vlak voor de start nog te maken met problemen aan de auto, maar dat deerde hem duidelijk niet.

NiemandslandMeteen bij de start ging de Limburger Massa en ploegmaat Ricciardo voorbij. In het vervolg reed Verstappen een dodelijk saaie race. Lewis Hamilton die voor hem zat, was veel te snel. Achter Verstappen kon Massa geen potten breken, waardoor de Red Bull van Verstappen eigenlijk de hele race in niemandsland reed.

Het resulteerde uiteindelijk ook in die vijfde plek. Het hoogst haalbare zondag voor Verstappen. De race werd gewonnen door Valtteri Bottas. De Fin leidde bijna de gehele race en had alleen richting einde nog iets te duchten van nummer twee Sebastian Vettel. Raikkonen completeerde de top drie.

ProblemenVerstappen sloot met zijn vijfde plek een rampweekend toch nog goed af. Tijdens de tweede training ging het vrijdag al mis. Dankzij het plotselinge verlies van vermogen moest de Limburger zijn training vroegtijdig afbreken. Zaterdag tijdens de kwalificatie ging het opnieuw niet naar de zin van Verstappen. Na zijn zeven plek in de kwalificatie zei hij: "Dit is gewoon helemaal ruk. Wat ik ook probeerde, niets lukte. Ik verloor telkens de achterkant."

Tot overmaat van ramp waren er een uur voor de race nog grote problemen met de auto. Een waterlek zorgde voor grote paniek. Met man en macht werd er nog geprobeerd de auto in orde te krijgen. Dat lukte nog wel, maar lang hield de Red Bull het tijdens de race dus niet vol.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee