Ouders in actie om verliefde juf op school te houden

© iStock

Op basisschool De Wegwijzer in het Noord-Brabantse dorp Lepelstraat is grote onrust ontstaan door het besluit van schoolbestuur en schooldirectie om per direct een leerkracht over te plaatsen naar een andere school van scholengemeenschap Lowys Porquinstichting. Reden: een liefdesrelatie tussen de leerkracht en een (gescheiden) ouder van een van de kinderen uit haar klas.

AD

Ouders van de medezeggenschapsraad (MR), het Ouderpanel en een aantal bezorgde ouders van groep 5-6, waaraan de juf lesgaf, zijn daarop een actie gestart om de leerkracht op De Wegwijzer te houden.

Geschrokken"We zijn allemaal geschrokken over wat er zich op ons kleine schooltje heeft afgespeeld. Het besluit (...) om per direct afscheid te nemen van de juf is ons inziens een verkeerd besluit", staat in de brief van het actiecomité waarin ouders opgeroepen worden om met hun handtekening de protestactie massaal te ondersteunen.

Het comité schrijft dat er vorige week vrijdag (aan de vooravond van de meivakantie) nog overleg heeft plaatsgevonden, maar 'dat de stem van de ouders en het team absoluut niet zijn meegenomen in verdere besluitvorming'.

BeschadigenDe petitie zou inmiddels door de overgrote meerderheid van de ouders getekend zijn. De woordvoerder van het comité wil niet in de media reageren. "Wij willen de leerkracht en de school niet beschadigen."

De voorzitter Stéphane Cépèro van het College van Bestuur van Lowys Porquin weigert eveneens elk commentaar. "Het bestuur doet nooit mededelingen over zaken rond personen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee