Nieuwe activiteiten in binnenstad Roermond

© Harry Heuts

© Stefan Koopmans

thumbnail:
thumbnail:

Winkeliers willen een aantal nieuwe activiteiten opzetten in de binnenstad van Roermond. Verder worden bestaande evenementen grootster aangepakt, is de bedoeling.

Leon Janssen

Het eerste nieuwe evenement was tijdens Koningsdag.

Geven niet op"De viering daarvan willen we ook in Roermond van de grond tillen”, zegt Gerjo Safi Bouteraa, voorzitter van straatvereniging Hartje Roermond. “Dat begint klein. Er waren dit keer maar vijftien kinderen met versierde fietsjes. Maar we geven niet op, we gaan Koningsdag ook komend jaar vieren.”

Volgens Bouteraa moeten nieuwe evenementen de kans krijgen om te groeien. Een voorbeeld daarvan is Halloween. “Dat willen we dit jaar grootser op gaan zetten”, zegt Bouteraa. “Verder zijn we nu met de winkeliers aan het kijken of we in de rustiger zomermaanden muziek kunnen laten spelen in de winkelstraten.”

WinkeliersBij het opzetten van nieuwe evenementen speelt de BIZ, een belasting waaraan alle winkeliers meebetalen, een grote rol. Daar komt geld terecht voor de beveiliging en het schoonhouden van de binnenstad, maar ook voor (nieuwe) activiteiten.

Wethouder Angely Waajen, die zaterdag het Fashion Event in de binnenstad van Roermond opende, juicht dat toe. "Er gebeurt al veel”, zegt ze. "De ondernemers zullen het echter wel zelf moeten doen. Dat gaan wij als gemeente niet voor hen regelen. Waar ik wel hard aan trek, is dat Citymanagement en BIZ elkaar versterken en nauwer met elkaar gaan samenwerken. Daar wordt binnenkort een overeenkomst over getekend."

Jos van ReyOnlangs uitte raadslid en oud-wethouder Jos van Rey nog felle kritiek op de gemeente en Waajen. Die zou alleen bezig zijn met plannen maken en geen concrete acties ondernemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee