Twee Limburgse meisjes (15 en 17) al een week vermist

© Facebook

Twee Limburgse meisjes zijn al een week vermist. Het gaat om de 15-jarige Valentina Scheffer uit Sittard en de 17-jarige Sheyenna Stöver uit Tegelen.

Sjors van Beek

Beide meisjes verbleven in de Gastenhof in Urmond, een orthopedagogisch behandelcentrum voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking, gecombineerd met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek.

FeestjeValentina is op zaterdag 22 april rond 18 uur door haar broer afgezet bij het station in Sittard. Daar zou ze worden opgehaald door Sheyenna om samen per trein naar een feestje van een vriend te gaan, vertelt de broer.

Op maandag zond Valentina nog een berichtje dat ze bij de oma van Sheyenna waren, maar dat bleek niet te kloppen. "Ze zijn nooit bij oma geweest", bevestigt een tante van Sheyenna.

VermissingValentina’s broer Shane heeft zondag een oproep geplaatst op Facebook. De vermissing is op 24 april gemeld bij de politie. "Het heeft onze aandacht", aldus een woordvoerster. Volgens de politie is er ná 24 april nog ‘enig contact’ geweest tussen een van de meisjes en familieleden. Valentina en Sheyenna zijn in het verleden samen al eens eerder een tijdje weggeweest, bevestigt de politie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee