'Mysterieuze wekkertjes' gingen af in 85-jarig Damenpark

Print
'Mysterieuze wekkertjes' gingen af in 85-jarig Damenpark

Afbeelding: DL

Geleen-Noord - Het Burgemeester Damenpark in Geleen, waar zondagochtend in alle vroegte tientallen ‘mysterieuze wekkertjes’ afgingen, bestaat vrijdag precies 85 jaar. Dat wordt komende week in Geleen gevierd.

Zo worden dinsdagavond om 19.30 uur herinneringen aan het park opgehaald in Theater Karroessel, met onder meer Pinkpopbaas Jan Smeets als gastspreker. De eerste edities van dit popfestival vonden plaats in het Burgemeester Damenpark. Ook oud-autocrosser Lambert Keulen voert het woord, naast Koos Snijders, Pierre Vossen, Stan Géron en Michel van Dijke.

Bestaan
De vijfde editie van de For You Tour in het park zaterdag staat ook in het teken van het 85-jarig bestaan. Vanaf 14 uur treden bands op in de kiosk en rond de wielerbaan bij LACO Glanerbrook zijn tal van activiteiten. Kijk voor het programma op www.foryoutour.nl

Eerbetoon
Het Sportpark werd op 5 mei 1932 geopend door gouverneur Van Hövell en burgemeester Damen. In 1951 is het omgedoopt tot Burgemeester Damenpark, als eerbetoon aan de overleden burgervader van Geleen. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen