'Mysterieuze wekkertjes' gingen af in 85-jarig Damenpark

Print
'Mysterieuze wekkertjes' gingen af in 85-jarig Damenpark

Afbeelding: DL

Geleen-Noord - Het Burgemeester Damenpark in Geleen, waar zondagochtend in alle vroegte tientallen ‘mysterieuze wekkertjes’ afgingen, bestaat vrijdag precies 85 jaar. Dat wordt komende week in Geleen gevierd.

Zo worden dinsdagavond om 19.30 uur herinneringen aan het park opgehaald in Theater Karroessel, met onder meer Pinkpopbaas Jan Smeets als gastspreker. De eerste edities van dit popfestival vonden plaats in het Burgemeester Damenpark. Ook oud-autocrosser Lambert Keulen voert het woord, naast Koos Snijders, Pierre Vossen, Stan Géron en Michel van Dijke.

Bestaan
De vijfde editie van de For You Tour in het park zaterdag staat ook in het teken van het 85-jarig bestaan. Vanaf 14 uur treden bands op in de kiosk en rond de wielerbaan bij LACO Glanerbrook zijn tal van activiteiten. Kijk voor het programma op www.foryoutour.nl

Eerbetoon
Het Sportpark werd op 5 mei 1932 geopend door gouverneur Van Hövell en burgemeester Damen. In 1951 is het omgedoopt tot Burgemeester Damenpark, als eerbetoon aan de overleden burgervader van Geleen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →