Toni Erdmann met Maastrichtse wint 6 Duitse ‘Oscars’

Print
Toni Erdmann met Maastrichtse wint 6 Duitse ‘Oscars’

Afbeelding: DWDD

De Duitse film Toni Erdmann is de grote winnaar bij de uitreiking van de Lolas, de Duitse Oscars, geworden. Zes beeldjes kreeg de film maar liefst, waaronder beste film, regie en acteur.

Actrice Hadewych Minis (in Maastricht opgegroeid en Toneelacademie gevolgd) speelt een bijrol in de film. Op haar Instagram-account is te lezen dat ze door het dolle heen is met de erkenning. “Das ist ja Wahnsinn! Zo trots, wat een avond”, jubelt Minis.

Prijzen
De film ging vorig jaar op het filmfestival in Cannes in première en is al bedolven onder talloze prijzen. In ons land riepen filmcritici Toni Erdmann ook uit tot beste film van 2016.

De bitterzoete tragikomedie gaat over een vader (acteur Peter Simonischek) die tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter merkt hoe ongelukkig zij (een rol van actrice Sandra Hüller) is. Hij besluit haar te helpen door als zijn alter ego Toni Erdmann haar leven op een positieve manier te ontregelen. Hadewych Minis speelt een van de beste vriendinnen van de dochter. Er komt zeer waarschijnlijk ook een Amerikaanse remake met Jack Nicholson in de hoofdrol. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen