Toni Erdmann met Maastrichtse wint 6 Duitse ‘Oscars’

© DWDD

De Duitse film Toni Erdmann is de grote winnaar bij de uitreiking van de Lolas, de Duitse Oscars, geworden. Zes beeldjes kreeg de film maar liefst, waaronder beste film, regie en acteur.

Redactie

Actrice Hadewych Minis (in Maastricht opgegroeid en Toneelacademie gevolgd) speelt een bijrol in de film. Op haar Instagram-account is te lezen dat ze door het dolle heen is met de erkenning. “Das ist ja Wahnsinn! Zo trots, wat een avond”, jubelt Minis.

PrijzenDe film ging vorig jaar op het filmfestival in Cannes in première en is al bedolven onder talloze prijzen. In ons land riepen filmcritici Toni Erdmann ook uit tot beste film van 2016.

De bitterzoete tragikomedie gaat over een vader (acteur Peter Simonischek) die tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter merkt hoe ongelukkig zij (een rol van actrice Sandra Hüller) is. Hij besluit haar te helpen door als zijn alter ego Toni Erdmann haar leven op een positieve manier te ontregelen. Hadewych Minis speelt een van de beste vriendinnen van de dochter. Er komt zeer waarschijnlijk ook een Amerikaanse remake met Jack Nicholson in de hoofdrol.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee