Rood-wit mengt met geel-zwart rond De Kuip

© ANP

Gemoedelijk en feestelijk, zo valt de sfeer rond De Kuip voor de bekerfinale tussen AZ en Vitesse het beste te omschrijven. Op het terrein rond het Rotterdamse stadion mengt het rood-wit van de Alkmaarse club zonder problemen met het geel-zwart uit Arnhem. Van beide clubs zijn ruim 18.000 supporters naar De Kuip gekomen om hun helden aan te moedigen. In de loop van de middag arriveerden alle voetbalfans met auto's, vele tientallen bussen, treinen en sommigen zelfs per boot in Rotterdam.

ANP

Een uitgesproken favoriet is er niet voor de eindstrijd van het toernooi om de KNVB-beker. ,,Het wordt fifty-fifty'', zei Kees Kist, clubicoon van AZ die de 'dennenappel' mag uitreiken als zijn club wint. Kist weet als geen ander hoe de trofee aanvoelt. Zelf won hij de beker drie keer met AZ, in 1978, 1981 en 1982.

Mocht Vitesse de eerste hoofdprijs in het 125-jarig bestaan veroveren, dan reikt Dejan Curovic de beker uit. De Servische oud-spits is vanuit Oost-Europa naar Rotterdam gekomen om zijn oude liefde aan te moedigen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee