Gesleep met hok bezorgt Niels onrustig weekend

© DL

© Facebook

© DL

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Niels de Gans, het knuffeldier van Maasbree, heeft een enigszins onrustig weekend gehad. Feestvierders zijn ’s nachts op bezoek geweest en zijn huisje is versleept.

Sjors van Beek

Zondagavond stond het hok op de hoek van de Kanaalweg en de Zandberg, een stukje weg van de rotonde waar Niels al zes maanden zijn dagen slijt.

Niet thuisVia de Facebookaccounts van Niels valt te herleiden dat Maasbreese jongeren zaterdagnacht ‘even op bezoek wilden’ bij de gans. ,,Maar Niels was niet thuis”, zegt een van die jongeren, Max Wijnen. Hij verzekert dat hij en zijn vrienden niet met het huisje hebben lopen zeulen. "Wij blijven uiteraard van Niels zijn eigendommen af."

OnderkomenTimmerman René van Ophoven, die het ganzenonderkomen heeft gemaakt, vertelt dat het huisje ergens dit weekeinde ‘door onbekenden op een oplegger is geladen en er van af is gedonderd’. Hij kondigt aan het huisje maandag op te halen en te renoveren, ,,daarna zetten we het weer terug”.

GemoederenVrijdag verscheen een groot artikel in deze krant over de belevenissen van Niels, die de Maasbreese gemoederen al een half jaar bezig houdt. Na die publiciteit steeg het aantal Facebook-aanhangers drastisch. Inmiddels telt Niels’ account (Niels de Gans) 1875 vrienden en maken 633 mensen deel uit van zijn Facebook-groep (Gans Niels Maasbree).

CameraploegenEen van de Niels-groupies vraagt zich af: ,,Niels krijgt veel bezoek, de hele dag door, cameraploegen, verkeer dat stopt, een huis dat verplaatst en vernield wordt. Zou Niels daar niet nerveus van worden? Zouden we Niels niet beter gewoon met rust kunnen laten, zijn leven op zijn eigen (ganzen)manier laten leven, hooguit naar hem zwaaien op het moment dat hij zich laat zien, en het daarbij laten?”.De provincie heeft vorige week aangekondigd dat het huisje in ieder geval weg moet van de rotonde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee