Oproep: 'Boycot de PVV bij Limburgse gemeenteraden'

Print
Oproep: 'Boycot de PVV bij Limburgse gemeenteraden'

Ad Knotter, Sjaak Koenis en Hans Wansink tijdens het debat over Populisme vloek of zegen. Afbeelding: Ermindo Armino

De PVV zou op lokaal niveau moeten worden geboycot en buitengesloten, net zoals dat momenteel in Den Haag gebeurt. Politieke partijen in Maastricht en omstreken zouden moeten verhinderen dat de PVV in Zuid-Limburg in de gemeenteraden komt of dat ze later mee gaan regeren.

Die oproep doet historicus Ad Knotter, directeur van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht.

Niet wenselijk
"De PVV heeft antidemocratische en racistische standpunten en maakt onderscheid op grond van afkomst. Wat mij betreft is het volkomen terecht als politieke partijen die PVV dus niet betrekken bij beleidsvorming, zoals nu in Den Haag gebeurt. Hier ligt ook een taak voor democraten in Maastricht en omgeving. Het is gewoon niet wenselijk dat deze partij in de raad van bijvoorbeeld Maastricht komt”, aldus Knotter.

Populisme
Hij deed zijn uitlatingen zondagmiddag tijdens een debat in Maastricht over de vraag: ‘Populisme, vloek of zegen?’, georganiseerd door het LGOG (Limburgs Geschied en Oudheidkundig Genootschap).  Met name de SP zou in de Oostelijke Mijnstreek, waar de PVV zeer sterk is vertegenwoordigd, een taak hebben om Wilders en de zijnen de voet dwars te zetten, vindt Knotter. ,,Zo’n cordon sanitaire werkt, kijk maar hoe het het Vlaams Blok in België is vergaan”, aldus de historicus.

Andere sprekers op het debat waren Volkskrant-journalist Hans Wansink en filosoof Sjaak Koenis.

Maandag in De Limburger een uitgebreid verslag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen