'Autobranden misschien te begrijpen, maar brievenbussen?'

Print
'Autobranden misschien te begrijpen, maar brievenbussen?'

Willy van Balgooy kijkt achter zijn zwart geblakerde voordeur in de Maastrichtse wijk Heugem.  Afbeelding: Diana Scheilen

Maastricht - De Maastrichtse wijk Heugem is hevig geschrokken van zeker tien brievenbusbranden vrijdagnacht. De 19-jarige dader is opgepakt. Voor de zekerheid zijn er al buitenbrievenbussen opgehangen.

"Autobranden kan ik misschien nog begrijpen, maar dit? Iemand die dit doet, is totaal ziek.”

Semir Jakubovic snuit zijn neus en laat de zwarte plekken in zijn zakdoek zien. Dat krijg je als je continu roet inademt. „Ik heb last van mijn ogen en longen, sorry, ik moet nu echt naar de huisarts”, zegt de man van de Termileslaan in de Maastrichtse wijk Heugem.

Gesmeuld
Het had allemaal veel slechter kunnen aflopen, want hij en zijn echtgenote Nefira zijn pas om vier uur wakker gemaakt door hun zoon, die terugkwam uit de stad. Op dat moment had het in hun portaal al een uur of drie gesmeuld en gerookt. „Wat als onze zoon niet thuis was geweest?” vraagt Nefira zich af. De buurvrouw van twee deuren verder is nóg later gewekt. Ook zij heeft aanzienlijke schade. Aan de Salviabeemd moest een geëmotioneerde bewoonster aan de zuurstof worden gelegd.

De 19-jarige Maastrichtenaar die zaterdagavond is opgepakt, wordt ervan verdacht bij zeker acht woningen in Heugem brand te hebben gesticht. Hij heeft het op zeker nog twee adressen geprobeerd. Dat ging via de brievenbus door uitstekende reclamefolders aan te steken, brandend papier naar binnen te gooien of een touwtje van het gordijn aan te steken, en een enkele keer door een stapel folders op de deurmat in brand te steken.

 

Lees dit artikel verder in de krant van vandaag...

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →